| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Oбала Мака Диздара 3а
САРАЈЕВО
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Амбасада

Телефон: +38733 / 260-080, 260-090

Конзуларно одељење Амбасаде

Телефон: +38733 / 260-088

Локација/Мапа
Факс:        +38733 / 221-469 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambasada.sarajevo@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.sarajevo.mfa.gov.rs  

 


 
ОБАВЕШТЕЊЕ КОНЗУЛАРНОГ ОДЕЉЕЊА АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У САРАЈЕВУ

Амбасада Републике Србије - Сарајево обавештава да јe потребно извршити заказивање термина за пружање конзуларних услуга путем телефона или мејла Амбасаде Републике Србије у Сарајеву.

еКонзулату се приступа преко веб адресе (https://ekonzulat.gov.rs) и затим се бира опција ,,Заказивање термина за конзуларну услугу у дипломатско-конзуларним представништвима".

Након што се изабере земља (Босна и Херцеговина, Амбасада Републике Србије-Сарајево), странка бира  да ли жели да закаже један или више термина (нпр. уколико захтев за одређену конзуларну радњу треба да поднесе више чланова породице, или више особа, бира се онолико термина колико особа подноси захтев), а затим се, у менију са леве стране, бира конкретна конзуларна услуга. еКонзулат ће затим понудити термине за пружање конкретне конзуларне радње.

Да би се извршило еЗаказивање, потребно је да имате е-маил адресу, на коју ће вам, након што изаберете датум пружања конзуларне услуге, прво стићи захтев за потврду термина. Тек када потврдите заказивање Ваш термин ће бити евидентиран.

Све информације о евентуалном отказивању термине од стране Амбасаде Републике Србије - Сарајево лице које је заказало термин добиће путем е-мејла који је остављен приликом заказивања термина.

Oпширније...
 
 
Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре

Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је донео Одлуку о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону  и матичне државе и дијаспоре, по конкурисима који су били отворени од 01. фебруара 2024. године до 12. фебруара 2024. године.

Увид у објављене одлуке о суфинансирању пројеката можете извршити на интернет страници Министарства спољних послова и Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону:

http://www.mfa.rs

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi2024.php

 

Oпширније...
Пројекат Министарства просвете "Србија за Србе из региона"

 
Министарство просвете Републике Србије, у складу са Стратегијом очувања и јачања односа матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, израдило је пројекат "Србија за Србе из региона", којим је предвиђена додела стипендија за младе припаднике српске националне заједнице из држава у региону.
У том циљу, Република Србија ће кроз Пројекат у школској 2023/2024. години понудити нових 80 стипендија за упис на високошколске установе у Републици Србији у школској 2024/2025. години.
Више података можете пронаћи на следећем линку:https://prosveta.gov.rs/skolski-i-studentski-zivot/stipendije/stipendije-srbije-stranim-studentima/srbija-za-srbe-iz-regiona/

Oпширније...
Одлуке о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре

 

Одлуке о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
Обавештавамо да је министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић 19. јануара 2024. године донео Одлуку о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.
Конкyрс ћe бити отворен y периодy од 01. фебруара 2024. године од 15.30 часова до 12. фебруара 2024. године до 15.30 часова.
Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката можете извршити на интернет страници Министарства спољних послова и Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону:
https://www.mfa.gov.rs

https://www.dijaspora.gov.rs

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова