| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Oбала Мака Диздара 3а
САРАЈЕВО
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Телефон: +38733 / 260-090, 260-080 Локација/Мапа
Факс:        +38733 / 221-469 Конзуларна надлежност
Е-mail: srbamba@bih.net.ba Почасни конзули
Веб сајт: http://www.sarajevo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Амбасада Србије учествовала на Дипломатском базара у Сарајеву 1. децембра 2018. године

 

 

Aмбасада Србије је и ове године учествовала на традиционалном Дипломатском базару, одржаном 1. децембра у Скендерији.
Захваљујући донаторима који нас већ неколико година подржавају- Металац, Златиборац, вино Тома Здравковић, пекара Златно Зрно, Ракиа бар, као и новим-Таково, винарија Чока, Звонко Богдан, Ковачевић, Јелен пиво, дестилерије Зарић и Крунска, штампарија Дога, штанд Амбасаде је био изузетно посећен, а производи су добили добре коментаре о квалитету и презентацији
Амбасада је учествовала и на аукцији Базара, понудивши слику академске сликарке Мире Ковачевић, као и потписану мајицу Н. Ђоковића са овогодишњег УС опена.


Aмбасадор Александар Ђорђевић предао акредитивна писма

 

Александар Ђорђевић, изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Босни и  Херцеговини, предао је дана 23. новембра 2018. године акредитивно писмо Милораду Додику, председавајућем Председништва Босне и Херцеговине.

Амбасадор Александар Ђорђевић је пренео честитке на избору на дужност председавајућем Милораду Додику од председника Републике Србије Александра Вучића и у име председника, Владе, српског народа, грађана Србије и своје лично име пожелео му је много услеха у раду.

 Амбасадор Александар Ђорђевић је изразио уверење да ће односи између две земље у наредном периоду бити даље унапређени у свим областима од обостраног интереса.

 


OБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

 

 

                Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, делагација Амбасаде Републике Србије у Босни и Херцеговини, коју је предводио отправник послова а.и. Дамир Ковачевић, заједно са начелником општине Соколац, Милованом Бјелицом, представницима локалне власти и представницима Удружења потомака и поштовалаца српских добровољаца у одбрамбеним ратовима Србије од 1912-1918. 11. новембра 2018. године у 11 часова, положили су венце на спомен обележје солунским добровољцима у Сокоцу и одали почаст страдалим српским јунацима са ширег подручја Романије у Првом светском рату.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова