| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Oбала Мака Диздара 3а
САРАЈЕВО
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Телефон: +38733 / 260-090, 260-080 Локација/Мапа
Факс:        +38733 / 221-469 Конзуларна надлежност
Е-mail: srbamba@bih.net.ba Почасни конзули
Веб сајт: http://www.sarajevo.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Обавештење о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Бурунди, носиоце свих пасоша

Влада Републике Србије донела је одлуку о укидању виза за држављане Републике Бурунди, носиоце свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до тридесет (30) дана од дана уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана. Одлука ступа на снагу 2. јуна 2018. године.


Држављани Републике Бурунди, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 30 дана, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р. Србије.


Уколико желе да уђу у Р. Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Р. Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Р. Србију треба да поднесу захтев за визу
 


Обавештење о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Азербејџан, носиоце обичних пасоша

Влада Републике Србије донела је одлуку о укидању виза за држављане Републике Азербејџан, носиоце обичних пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије најдуже до деведесет (90) дана од дана уласка у Р. Србију, у периоду од стоосамдесет (180)  дана.
Одлука ступа на снагу 2. јуна 2018. године.


Изложба "Текстил и украшавање у култури Срба XIX и прве половине XX века" у Земаљском музеју БиХ

              У Сарајеву је 10. маја 2018. године у Земаљском музеју Босне и Херцеговине отворена изложба под називом "Текстил и  украшавање у култури Срба XIX и прве половине XX века", аутора Марине Цветковић и Јелене Тешић Вулетић.

            Изложбу је отворио отправник послова а.и. Амбасаде Републике Србије у Босни и Херцеговини, Дамир Ковачевић, а о изложби су говорили и директор Земаљског музеја, Мирсад Сијарић, директор Етнографског музеја у Београду, Тијана Чолак Антић и аутор изложбе, Јелена Тешић Вулетић.

           Говорећи о изложби, отправник послова, Дамир Ковачевић, истакао је изузетан значај ове изложбе, указујући да је ово прва изложба Етнографског музеја из Београда у Земаљском музеју БиХ, од 80-тих година прошлог века. Истакао је да, на врло слецифичан начин, својом богатим и разноврсним културним наслеђем, насталим под различитим утицајима који су се смењивали и преплитали, ова изложба има вишеструки значај за све народе који живе на овим просторима.

          Директори Етнографског и Земаљског музеја, подвукли су значај сарадње две институције културе, подсећајући на велике и значајне збирке које оба музеја поседују и позвали су на даље проширивање сарадње ове две институције.

         Ауторка изложбе, Јелена Тешић Вулетић говорила је  одабраним текстилним рукотворинама и накиту којим се указује на богатство српског етнографског културног наслеђа, којима се истичу разноврсност и сложена значења изложених предмета и скреће пажња на изражену ликовну димензију народног стваралаштва.

       Изложба је отворена до 10. јуна 2018. године.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова